X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon spune dacă va candida pentru un nou mandat de președinte

6 mar. 2019,, 18:10   Politică
4719 8

Șeful statului, a cărui mandat de președinte expiră în 2020, nu exclude că ar putea candida pentru un nou mandat. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

„Legislația permite, timpul va arăta. Eu cred că noi o să facem tot posibilul, ca ăsta un an jumate, doi, cît au mai rămas să încercăm să schimbăm lucrurile în R. Moldova. Cetățenii apropo, tot mai mult se expun în favoarea unui stat prezidențial, evident pentru aceasta trebuie modificată Constituția”, a declarat Dodon.

El a mai precizat că cetățenii doresc mai multe atribuții instituției prezidențiale „și asta nu pentru Dodon, dar pentru următorul președinte al țării. Asta ar fi o soluție pentru ceea ce se întîmplă în R. Moldova”.

Totodată, Dodon a notat că instituția prezidențială se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor fiind devansată doar de biserică. Totuși, acesta a spus că doar cetățenii poată să aducă o apreciere activității sale, precizînd că „președintele a fost în premieră în sute de localități, a ajutat sute de oameni chiar fiind blocat de Parlament”.

Igor Dodon a cîștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova care au avut loc pe data de 30 octombrie 2016 pentru turul I și 13 noiembrie 2016 pentru turul al II-lea și a fost învestit în funcție la 23 decembrie 2016, devenind primul președinte al Republicii Moldova ales direct în ultimii 16 ani

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?