X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon spune dacă majoritatea parlamentară va înainta sau nu alt candidat la funcția de premier

31 mar. 2021,, 13:49   Politică
2638 0

Igor Dodon a fost întrebat în studioul Radio Sputnik Moldova dacă majoritatea parlamentară ia în calcul posibilitatea înaintării unui nou candidat la funcția de premier.

„Noi avem un candidat la funcția de premier, care are susținerea majorității - este domnul Vladimir Golovatiuc. Totuși, sîntem gata să ne așezăm la masa de discuții cu alte partide, cu președintele și să identificăm și alte variante dacă există deschidere. Important este ca oamenii să nu aibă de suferit”, a declarat liderul PSRM.

Amintim că Maia Sandu a inițiat anterior consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului, iar ulterior a făcut o sesizare în acest la Curtea Constituțională.

Socialiștii și deputații din grupul „Pentru Moldova” consideră că Parlamentul nu poate fi dizolvat, pentru că există un candidat care are susținerea majorității – Vladimir Golovatiuc.

Vladimir Golovatiuc a fost propus de majoritatea parlamentară după ce Mariana Durleșteanu a refuzat să mai candideze pentru șefia Guvernului.


S-a întîmplat chiar în timp ce reprezentanții PSRM și „Pentru Moldova” îi cereau Maiei Sandu să o desemneze premier.

Șeful statului l-a desemnat astfel candidat pe liderul partidului pe care l-a condus chiar ea anterior.

Igor Grosu a venit în Parlament ca să ceară votul de încredere al deputaților, dar socialiștii și deputații „Pentru Moldova” au părăsit sala de plen.

Astfel, Parlamentul nu a întrunit cvorumul necesar pentru a dezbate programul de guvernare.

Mingea se află acum la Curtea Constituțională, care urmează să constate dacă există sau nu circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?