X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon spune cum ar putea fi scoase în afara legii partidele unioniste

29 oct. 2020,, 11:45   Politică
14235 9

Igor Dodon anunță cum intenționează să scoată în afara legii partidele unioniste din R.Moldova. Potrivit lui, pentru acest lucru va fi necesară modificarea Constituției R.Moldova și excludere a unui articol ce ține de limitele revizuirii Legii supreme, scrie deschide.md.

„Nu poți interzice cetățeanului să ai opinie proprie, dar, partide politice care promovează lichidarea statalității, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii. Pentru aceasta este necesar să modificăm Constituția, să excludem un articol care prevede că statalitatea R.Moldova poate fi lichidată prin referendum”, a menționat el.

Mai exact, Dodon se referă la articolul 142 din Constituție, potrivit cărui: „Dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale”.

„Aceasta este argumentarea Curții Constituționale «de ce pot exista partide care pledează pentru lichidarea statului», pentru că în Constituție este prevăzută o astfel de opțiune. Noi vom modifica Constituția și vom scoate această opțiune. După aceasta, evident, va urma că partidele care sunt pentru lichidarea statalității, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii”, a precizat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?