X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon spune că R. Moldova poate obţine extrădarea lui Plahotniuc din SUA

4 iun. 2020,, 13:27   Politică
1962 1

Preşedintele Igor Dodon consideră că Moldova poate obţine extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din SUA.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat miercuri seara, la postul de radio Sputnik-Moldova.

"Procuratura Generală lucrează activ în această direcţie. Dovada vinovăţiei lui Plahotniuc nu se pune la îndoială. Nu cunosc detalii, este secretul anchetei, dar lucrul se desfăşoară. De îndată ce rechizitoriul va fi tradus în engleză, acesta va fi trimis în Statele Unite pentru a începe procedura de extrădare", a spus Dodon.

Răspunzînd la întrebări, el a respins categoric acuzaţiile avocaţilor lui Plahotniuc, care au declarat în ajun că dosarul penal împotriva clientului lor este "de natură politică".

"Toţi înţeleg că aici nu este politică. Despre aceasta vorbim nu doar noi, despre aceasta a declarat la începutul anului secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care l-a inclus pe Plahotniuc în lista de sancţiuni a SUA din cauza acţiunilor sale penale", a spus Preşedintele.


El şi-a exprimat încrederea că extrădarea lui Plahotniuc va fi posibilă "numai dacă nu intervine geopolitica: dacă cineva nu va dori să-l folosească pe oligarhul fugar în scopuri geopolitice pentru a influenţa situaţia politică din ţară prin intermediul lui".

Dodon a subliniat că Moldova intenţionează să obţină nu numai extrădarea lui Plahotniuc din SUA, ci şi extrădarea lui Ilan Şor din Israel, chiar dacă Moldova nu are semnate acorduri de extrădare cu aceste ţări.

"Probabil, de aceea au şi fugit acolo. Însă avem situaţii diferite cu Israel şi SUA. Nu cred că conducerea israeliană ar putea avea vreun interes să-l folosească pe Şor în vreun Joc politic în Moldova. Ilan Şor trebuie să fie condamnat şi îşi va executa pedeapsa, dacă nu în Moldova, atunci în Israel", a spus Dodon.

El a menţionat, de asemenea, că "Moldova şi SUA au semnat acordul privind parteneriatul strategic şi, prin urmare, există speranţa că Plahotniuc va fi extrădat, iar Procuratura Generală depune toate eforturile în acest sens".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?