Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Dodon spune că mamă sa a fost internată la spital: "Nciodată nu o să uit lucrul acesta"

15 iul. 2022,, 15:01   Politică
3335 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că mama să se află acum la spital, iar ieri această a avut o intervenție chirurgicală din acest motiv nu s-a prezentat la audieri.

Totodată, acesta spune că audierea mamei sale la CNA ar fi inițiată pentru a face o presiune psihologică asupra lui. Declarațiile au fost făcute în față Procuraturii Anticorupție, unde procurorii urmează să-i înmîneze demersul de prelungire a arestului preventiv.

„Eu v-am spus încă în luna mai, că cel mai probabil o să fie o telenovelă întreagă. În luna mai ei au făcut perchezițîi la mama mea, au vorbit pe tema asta și acuma în ce zi ei au făcut declarația asta, în ziua cînd Moldovagaz a cerut tariful de 29 de lei. Adică au vrut să acopere știrea ceea, știrea cu mama mea. Eu încă o dată o întreb pe Maia Sandu, pe procurorii aceștia, pe Bulat care duce toată chestia asta la control și da indicații, pe Viorel Morari - dar ei mamă au? Cu ce ocazie să va legați de părinți, aveți ce aveți cu mine”, a declarat Igor Dodon, citat de protv.md.

Totodată, Igor Dodon susține că mama să a prezentat toate actele de justificare pe caz, toate recipisele bancare.

„Ei au toate confirmările că nu sunt probleme cu asta. Ei o fac cu scopul că să mă preseze pe mine psihologic, pentru asta îl țîn și pe cumnatul meu în pușcărie și îl presează acolo și acum fac asupra mamei mele. De aceea pe cazul mamei, eu niciodată nu o să uit lucru acesta, lacrimile mamei mele, prin ce trece ea acum, că stă la spital în stare gravă, ieri a avut o intervenție sub narcoză, eu nu o să uit. Maia, mă refer și la tine, și la Bulat, și la toți”, a mai declarat Dodon.


Mama fostului președinte, Igor Dodon, trebuia să fie audiată astăzi la CNA, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvîrșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. Această însă nu se va prezența, motivul invocat ar fi unele probleme de sănătate.

Menționăm că fostul președinte Igor Dodon este cercetat în cadrul unui dosar intentat pentru corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?