Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon spune că decizia de a nu candida la parlamentare va aduce beneficii pentru PSRM

22 ian. 2019,, 07:50   Politică
4579 7

Președintele Igor Dodon declară că decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialiștilor la următoarele alegeri parlamentare va aduce beneficii formațiunii.

Șeful statului a explicat că astfel va putea avea întrevederi cu diferiți oficiali de peste hotare, fără să fie restricționat în vreun fel. De asemenea, Igor Dodon nu-și ascunde preferințele față de PSRM și a numit drept avantaj faptul că poate participa liber în emisiuni în această perioadă, transmite IPN.

Șeful statului susține că în calitate de candidat pentru funcția de deputat nu ar fi putut să desfășoare întrevederile planificate pe agenda externă. „Candidatul la funcția de parlamentar nu are dreptul să se întîlnească cu politicieni din afara țării, pentru a evita influența externă. Eu consider că acest lucru s-a făcut împotriva noastră, dar nu intenționăm să încălcăm legislația”, a spus șeful statului la o ediție specială de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon spune că chiar pentru săptămîna viitoare are planificată o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Potrivit lui, dacă n-ar putea să aibă întîlniri cu oficiali externi, aceasta ar fi o chestiune negativă pentru rezolvarea problemelor țării.

De asemenea, șeful statului spune că rolul lui în perioada electorală și post-electorală este unul important. În plus, nu este exclus că dacă nu va fi formată majoritatea parlamentară, legislativul va trebui să fie dizolvat și organizate alegeri anticipate. „Și în aceste situații președintele nu trebuie să fie implicat în aceste procese”, a declarat Igor Dodon.

Președintele și-a anunțat decizia de a nu candida într-un briefing de presă organizat luni, 21 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?