X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Șor nu va construi nimic pe terenul Stadionului Republican

9 dec. 2020,, 11:22   Politică
5569 4

Terenul pe care este amplasat Stadionul Republican trebuie trecut la balanţa Primăriei Chişinău, prin hotărîre de Guvern, ca autorităţile municipale să construiască obiective de menire socială.

Despre acest lucru a declarat preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate, notează tvrmoldova.md.

El a menţionat că prin decizia de săptămîna trecută în Parlament cu referire la Stadionul Republican nu s-a făcut altceva decît „restabilirea legalităţii şi anularea unei ilegalităţi comise în 2017”.

"În anul 2017 sau 2018, cînd a fost aprobată această lege, eu nu am semnat această lege pentru că am considerat că nu este corect, pe mine m-au suspendat din funcţie şi au dat dreptul de semnătură pentru Andrian Candu, pe atunci preşedinte al Parlamentului. Dat fiind faptul că decizia Comisiei de la Veneţia din anul trecut semnarea legii de către Candu e anti-constituţională, momentul semnării şi aprobării a fost anti-constituţional, că nu avea dreptul să fie suspendat preşedintele pe 5 minute şi cineva să semneze în locul lui. Din punct de vedere legal, legea, ce a fost anulată acum prin votul de săptămîna trecută, este anti-constituţională. Nu am făcut nimic altceva decît am restabilit legalitatea şi am anulat o ilegalitate comisă în 2017. Exact e aşa şi cu legea cu privire la audiovizual. Argumentele mele au rămas aceleaşi: consider că în centrul Chişinăului trebuie de făcut un parc sau un obiect cu destinaţie culturală. Primăria Chişinău are capacităţile de a face acest lucru. Ideal ar fi ca rin hotărîre de Guvern acest teren trebuie transmis Primăriei Chişinău, ca să înceapă acolo să facă ordine", a spus Igor Dodon, menţionînd că Ilan Şor nu va construi acolo nimic.

Amintim că decizia de abrogare a deciziei prin care terenul Stadionului Republican a fost transmis Ambasadei SUA a vot votată în Parlament cu scandal pe 3 decembrie. Hotărîrea Parlamentului a fost, ulterior, contestată la Curtea Constituţională. Astăzi Legea cu privire la Stadionul Republican a fost publicată în Monitorul Oficial.Tot astăzi, Legea prin care a fost abrogată decizia de transmitere a terenului Stadionului Republican către Ambasada SUA a fost suspendată de Curtea Constituţională.


Şi Ambasada SUA în R. Moldova a venit cu o reacţie după decizia Parlamentului de abrogare a deciziei prin care terenul Stadionului Republican a fost transmis Ambasadei SUA

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?