X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Sîntem datori să păstrăm cu sfințenie patrimoniul lăsat de Ștefan cel Mare

2 iul. 2018,, 11:10   Politică
2392 6

Doar cinstind memoria marilor noştri strămoși, vom putea supraviețui ca stat, a declarat Igor Dodon, în contextul marcării a 514 ani de la moartea Domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfînt, notează Noi.md.

Cu acest prilej, șeful statului a depus astăzi flori la monumentul Domnitorului din Grădina Publică.

„Ștefan cel Mare și Sfânt a fost Domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504, timp de 47 de ani. A fost o personalitate marcantă, un diplomat și conducător militar desăvîrșit. El și-a iubit țara și a luptat pentru ea.Prin decret prezidențial, anul 2018 a fost declarat anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. În legătură cu acest fapt au fost lansate zeci de acțiuni care la moment se află în curs de implementare. De asemenea, anul trecut, sub egida Președintelui Republicii Moldova a fost lansat filmul documentar ”Istoria Moldovei” în trei episoade”, a declarat Igor Dodon.

Demnitarul a îndemnat cetățenii să cinstească memoria marelui domnitor și să prețuiască patrimoniul care ne-a fost lăsat.

„Trebuie să ne mîndrim cu istoria noastră, cu faptul că sîntem urmașii lui Ștefan cel Mare. Sîntem datori să păstrăm cu sfinţenie tot patrimoniul lăsat nouă de Ştefan: identitatea moldovenească, statalitatea, Ortodoxia şi relaţiile de prietenie cu Rusia. Doar cinstind memoria marilor noştri strămoși, vom putea supraviețui ca stat”, a declarat el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?