X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Sînt adeptul creării unei Europe unite de la Lisabona la Vladivostok

27 sep. 2019,, 07:30   Politică
5389 2

Igor Dodon, în calitate de Președinte al Republicii Moldova, consideră că principala sarcină a majorității parlamentare recent formate și sprijinite de optzeci la sută din populația țării, precum și de partenerii strategici ai țării din Vest și din Est, este crearea unui stat multietnic de drept, unitar, democratic și neutru în care fiecărui locuitor să i se garanteze o viață decentă și încrederea în ziua de mâine.

”Vom fi prieteni și vom coopera cu toți partenerii noștri. Politica „ori-ori” care, în ultimii ani, a fost promovată de mai multe mari puteri față de Republica Moldova, și-a demonstrat cu pregnanță caracterul eronat și deficient. Sunt un adept al conceptului creării unei Europe unite de la Lisabona la Vladivostok, în acest proces Moldovei, ca stat european, revenindu-i un rol deosebit. Țin să reiterez că, în calitate de șef de stat, sunt de asemenea adept fervent al unei politici externe echilibrate a Republicii Moldova și sunt dispus să contribui plenar la cooperarea reciproc avantajoasă cu toate statele membre ale ONU cu care avem stabilite relații diplomatice”, a spus șeful statului în cadrul Adunării Generale a ONU.

Potrivit lui Dodon, pentru poporul moldovenesc, ca și pentru popoarele altor țări membre ale Națiunilor Unite, pacea este principala valoare., iar din acest motiv țara noastră se va strădui să asigure coexistența pașnică cu vecinii și partenerii săi de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?