X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Dodon și Vlah, politicienii cu cel mai mare rating de popularitate în Găgăuzia

10 oct. 2018,, 11:10   Politică
2794 3

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, se bucură de cea mai mare încredere printre locuitorii autonomiei, acumulînd cîte 70% din voturile participanţilor la un sondaj realizat de compania CBS-AXA împreună cu Institutul de Politici Publice.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că lucrurile în Găgăuzia merg în direcţia corectă (50,9%), iar 28,7% - în direcţia greşită.

În autorităţile locale au încredere pînă la 60% din respondenţi, iar 23% au încredere în biserici. Pe ultimul loc după nivelul încrederii se află partidele politice din ţară.

La întrebarea în cine dintre politicieni au cea mai mare încredere în regiune, 27% dintre participanţii la sondaj au numit-o pe Irina Vlah, iar 2,8% - pe fostul deputat al Partidului Democrat, Nicolae Dudoglo. În acelaşi timp, 36% nu au încredere în nimeni, iar 27% nu au putut oferi un răspuns.

În opinia respondenţilor, cele mai importante probleme ale autonomiei care trebuie soluţionate sînt: crearea de locuri de muncă (78%), creşterea veniturilor cetăţenilor (67%), creşterea economică în regiune (53%).


Întrebaţi despre suficienţa pensiilor şi a salariilor pentru acoperirea cheltuielilor în gospodărie, 82% şi, respectiv, 72% dintre respondenţi au răspuns că "absolut insuficient".

Doar 16% dintre locuitorii autonomiei sînt interesaţi de politică.

Sondajul a fost realizat în Găgăuzia în perioada 19-28 septembrie de către compania CBS-AXA împreună cu Institutul de Politici Publice. La sondaj au participat 528 de persoane. Marja de eroare este de 4%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?