X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon se va întîlni la Bruxelles cu Regele Belgiei

3 mar. 2020,, 18:45   Politică
2473 1

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a susținut în continuarea vizitei sale de lucru la Bruxelles o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor.

Șeful statului a constatat existența unui dialog activ între țările noastre, optînd pentru consolidarea în continuare a legăturilor din sfera politică, comercială și economică.

El a remarcat importanța relațiilor dintre Republica Moldova și țările Benelux, lansînd propunerea de a examina posibilitatea organizării unei vizite la Chișinău a miniștrilor de externe ai celor trei state.

De asemenea, Igor Dodon a salutat dezvoltarea continuă a contactelor bilaterale la nivel parlamentar, precum a evidențiat reuniunea productivă de la Bruxelles din 5 septembrie curent cu președintele Senatului Belgiei, Sabine Laruelle.

Președintele RM și-a exprimat recunoștință față de guvernul federal pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile de implementare a reformelor în conformitate cu standardele europene. De asemenea, el a menționat că Moldova mizează pe asistența autorităților belgiene competente în lupta împotriva corupției.


Președintele Moldovei și Regele Belgiei au constatat implementarea insuficientă a potențialului comercial și economic existent, dat fiind că comerțul dintre țările noastre a scăzut, iar importurile din Belgia depășesc semnificativ exporturile.

În context, Igor Dodon a salutat inițiativa de organizare a forumurilor de afaceri reciproce, precum și a îndemnat investitorii din Belgia să participe la proiectele de infrastructură ambițioase, lansate în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?