COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon se va întîlni cu Krasnoselski

Dodon se va întîlni cu Krasnoselski

Președintele Igor Dodon se va întîlni, din nou, la sfîrșitul lunii octombrie, cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Anunțul a fost făcut de Dodon, după o întîlnire pe care a avut-o cu vicepremierul responsabil pentru Reintegrare, Vasili Șova, transmite jurnaltv.md

„Detaliat am examinat subiectele pe care le voi discuta cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski la întrevederea preconizată pentru 29 octombrie”, menționează Igor Dodon, fără a preciza care sînt acestea.


Dodon nu precizează nici unde va avea loc întrevederea Krasnoselski.

La întrevederea cu vicepremierul, președintele a mai discutat chestiunile fixate în proiectul de Protocol privind bilanțul reuniunii în formatul „5 + 2”, care a avut loc în perioada 8-9 octombrie curent, la Bratislava.

„În mod separat, am abordat subiectul reluării activității Mecanismului de coordonare a pozițiilor cu privire la soluționarea diferendului transnistrean. Am menționat tendințele pozitive în activitatea acestui Mecanism, din cadrul căruia fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor guvernamentale”, precizează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

El mai spune că a abordat și subiecte legate de pregătirile pentru o conferința privind Transnistria, care se va desfășura la începutul lui noiembrie în Bavaria.

Amintim că runda de negocieri în problema Transnistriei, în formatul 5+2, care s-a desfășurat pe 9-10 octombrie la Bratislava, a fost suspendată, fără să fi fost semnat procesul verbal final al întrunirii. În acest context, premierul Maia Sandu a declarat că nu există condiții interne sau externe și nici consens politic în coaliția de guvernare de la Chișinău pentru spera la o soluție imediată a conflictului transnistrean.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load