Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Se încheie una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului

30 noi. 2018,, 12:20   Politică
3122 2

În contextul în care astăzi se încheie mandatul Legislaturii a XX-a, iar deputații s-au întrunit în ultima ședință plenară, președintele Igor Dodon a ținut să adreseze un mesaj cetățenilor, notează Noi.md.

Potrivit șefului statului, aceasta a fost „una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului din Republica Moldova - perioadă pe care trebuie s-o lăsăm trecutului şi să facem tot posibilul ca ea să nu se mai repete niciodată”.

Dodon a subliniat că pe tot parcursul mandatului, majoritatea parlamentară așa-zis proeuropeană, a fost una antipopulară și s-a ghidat doar de propriile interese. El a amintit și despre deputații transfugi care și-au abandonat ideologia și electoratul.

„În patru ani, cei care au format coaliții parlamentare declarate proeuropene au instalat în funcţie trei guverne (Gaburici, Streleţ şi Filip) şi au acordat suport altor două guverne interimare (Gherman şi Brega). Știm cu toţii, că anume în această perioadă nu a fost soluționată problema restituirii banilor furați din sistemul bancar, ci din contra, miliardele de lei furate au fost puse pe spatele cetățenilor, Moldova și-a consolidat imaginea de cea mai săracă ţară din Europa, emigrația a atins cote catastrofale, iar conducerea politică și-a viciat relațiile cu marii actori politici internaţionali, inclusiv a promovat o politică externă rusofobă și iresponsabilă”, se arată în declarația lui Dodon.

Șeful statului a mai remarcat că în totul a propus Parlamentului 76 de inițiative care au reieşit strict din interesele cetăţenilor. Printre cele mai importante fiind abrogarea legii cu privire la „furtul miliardului, anularea majorării vîrstei de pensionare, trecerea de la studierea disciplinei „Istoria Romînilor” la „Istoria Moldovei”. Majoritatea au fost însă au primit aviz negativ de la Guvern.


Potrivit lui Dodon, întrucît acest Parlament „este pe ultimul său drum, trebuie trase concluziile de rigoare”. Acesta se arată convins că alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 sînt o bună oportunitate pentru a aduce țara pe un făgaş normal de dezvoltare.

„Datoria următoarei legislaturi este să asigure un prezent şi un viitor prosper tuturor cetățenilor și viitoarelor generații. Iată de ce următorul Parlament trebuie să aibă o altă majoritate și o altă abordare politică față de propria țară”, a concluzionat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?