COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Dodon: Sandu a cerut ca toți banii din Fondul de rezervă să fie alocați pentru alegeri

7 mai. 10:04   Politică
2466 16

Președintele Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut în mod categoric ca toți banii din Fondul de rezervă să fie alocați pentru alegerile parlamentare anticipate.

Despre aceasta a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale de vineri.

Dodon a amintit că cele 125 de milioane de lei pentru anticipate nu sînt prevăzute în bugetul de stat. Totodată, liderul PSRM susține că Sandu nu are nicio împuternicire legală ca să vină cu asemenea demersuri către Executiv, mai ales într-o perioadă incertă pentru țară.

”Președintele nu are așa atribuții ca să ceară categoric. Nu este țara în care un om să bată cu pumnul în masă și să spună că face așa sau altfel. Să iei toți banii din rezerva de stat, sîntem într-o perioadă de incertitudine, două luni campanie electorală, pe urmă încă trei luni pînă se formează Guvernul, o lună și jumătate pînă se creează majoritatea parlamentară. Adică patru luni noi sîntem în perioadă de incertitudine și să scoți toți banii din rezerva de stat în situația de incertitudine cred că este o greșeală”, a spus Dodon.

Menționăm că astăzi președintele Maia Sandu a declarat că adresarea ei către Guvern este absolut legală și că Guvernul este obligat să aloce banii necesari pentru alegeri anticipate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?