COVID-19 în MOLDOVA

Dodon: Să ne mîndrim că vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume

Dodon: Să ne mîndrim că vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume

De Sărbătoarea Limba Nostră, președintele Igor Dodon le-a urat cetățenilor să cultive și să prețuiască limba maternă. El a remarcat că limba vorbită nu trebuie să dezbine poporul.

"Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul frumoasei sărbători naționale – Limba Noastră!

Fie ca limba mamei, limba natală, limba poporului nostru să fie cultivată, prețuită și studiată cu dragoste și pietate. Și să o cunoască bine fiecare locuitor al țării.


Voi aminti ceea ce am spus și în alți ani: să ne mîndrim că noi vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume. Fie că îi spunem moldovenească (așa cum preferă majoritatea moldovenilor), fie că îi spunem română (așa cum preferă mulți alți concetățeni) – e aceeași limbă și e a noastră. Nu trebuie să ne dezbine limba care, de fapt, ne unește.

Contează mai mult esența și magia acestei limbi: contează cum o rostim, cum gîndim în limba noastră, cum ne facem plăcută vorbirea, cum reușim să dialogăm prin ea și să ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei.

Rostul limbii pe care o vorbim este să ne înțelegem cu alți oameni, să ne înțelegem unii cu alții, să creăm un spațiu comun de gîndire, opinii, speranțe și realizări.

Haideți să marcăm Ziua Națională a Limbii Noastre inclusiv prin această calitate a limbajului, să profităm de înțelepciunea și de puterea dialogului corect, echilibrat, productiv. În așa fel, vom slăvi nu doar limba natală, ci și caracterul cumpătat și senin al poporului nostru", se arată în mesajul președintelui.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load