Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon: S-au găsit băieţi şmecheri care au jucat pe contradicții

27 iun. 2019,, 16:00   Politică
4441 2

Reprezentantul special al preşedintelui rus pentru cooperarea comercială și economică cu Moldova, Dmitri Kozak, a jucat un rol foarte important în evenimentele recente din Moldova, deoarece a reușit să convingă partidele de dreapta să stea la masa de negocieri cu Partidul Socialiştilor.

Declaraţia respectivă a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Komsomolskaya Pravda, transmite Noi.md.

Fiind întrebat despre rolul Rusiei în evenimentele recente, el a menționat: „Reprezentantul președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, a vorbit în mod clar, explicit şi pe înţelesul tuturor. Mesajul său a schimbat poziția forțelor de dreapta. El a reușit să-i convingă să stea la masa de negocieri cu noi, socialiști. El a spus lucrurilor pe nume”.

Explicînd modul în care Vladimir Plahotniuc a ținut ostatic un stat întreg timp de mai mulți ani, controlînd totul, președintele a menționat că Moldova are o societate divizată: 50% sînt pentru apropierea de Europa, 50 se expun pentru apropierea de Rusia.

„Timp de 27 de ani nu am găsit o limbă comună și s-au găsit băieţi şmecheri care au jucat pe aceste contradicții. Ei provocau confruntări între partide mari. Ceea ce s-a întîmplat acum este fără precedent. Dacă alianţa între cei de dreapta şi socialişti va continua, ea ar putea duce la consolidarea societății moldovenești. Plus la aceasta, nu a existat niciodată un consens privitor la Moldova între cei trei mari actori internaţionali: Rusia, Statele Unite și Uniunea Europeană. Pentru prima dată în ultimii ani, Occidentul și Estul au dezvoltat o poziție comună, în ciuda luptei dintre ele. Și nu exclud că un astfel de exemplu de interacțiune poate fi folosit în alte platforme”, a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?