Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon s-a întîlnit cu președinții Curților constituționale din 14 state ale UE și CSI

20 feb. 2020,, 14:45   Politică
2490 1

În cadrul Conferinței internaționale care este organizată astăzi la Chișinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova, președintele Moldovei, Igor Dodon, împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, a avut o întrevedere cu președinții curților constituționale din 14 state ale UE și CSI, transmite Noi.md.

Igor Dodon a salutat înalții oaspeți ai țării noastre, mulțumindu-le pentru participarea la eveniment și pentru interesul manifestat față de procesele politice din Moldova.

În context, el a subliniat că situația din țară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că am reușit să depășim criza politică din luna iunie anul trecut, cînd au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic.

”În prezent, Înalta Curte este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru, și-a recăpătat încrederea cetățenilor și acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat și înafara oricăror atacuri criminale”, a declarat președintele țării.

Totodată, el a comunicat oaspeților din străinătate că în Republica Moldova, conducerea de vîrf este deschisă pentru discuții și este gata să vorbească despre eventualele modificări în legislația în vigoare a țării noastre, dacă acest lucru va fi necesar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?