Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon s-a întîlnit cu Medvedev

21 iun. 2019,, 21:53   Politică
2986 1

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, și cu reprezentantul special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak.

Oficialii au abordat subiecte ce țin de domeniul comerțului și cel energetic.

"Am exprimat mulțumiri părții ruse pentru realizarea înțelegerilor obținute la nivelul celor doi Președinți și, în special, pentru anularea temporară a taxelor la exportul pe piața rusă pentru cîteva categorii de mărfuri moldovenești. În scopul menținerii dinamicii pozitive, m-am adresat partenerilor ruși cu rugămintea de a prelungi pentru un nou termen exporturile fără taxe ale mărfurilor moldovenești pe piața rusă și autorizarea de tranzitare a mărfurilor pe teritoriul Ucrainei de către transportul auto de mare tonaj.

De asemenea, am discutat cu partenerii ruși subiectul privind livrările de gaze naturale în Republica Moldova după 1 ianuarie 2020, cînd expiră termenul contractului precedent. Sînt convins că soluționarea acestor probleme vor contribui semnificativ la restabilirea deplină a relațiilor strategice cu Federația Rusă.

I-am asigurat pe partenerii ruși de faptul că după ce în Republica Moldova a fost formată noua majoritate parlamentară și un Guvern bazat pe un larg consens național, strategia politicii externe echilibrate și a relațiilor economice reciproc avantajoase vor căpăta un nou impuls.

La finele întrevederii, am convenit ca la începutul săptămînii viitoare, vicepremierul Dmitrii Kozak va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău. În cadrul vizitei, sînt preconizate discuții cu întreaga conducere de vîrf a Republicii Moldova, cu scopul de a determina prioritățile în vederea aprofundării relațiilor moldo-ruse", a declarat în urma întrevederii Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?