Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon reacționează: O nouă provocare antirusească!

27 mar. 2018,, 17:25   Politică
4505 20

Șeful statului și-a exprimat indignarea în legătură cu decizia Guvernului de expulzare a trei diplomați ruși din Republica Moldova, comunică Noi.md.

Igor Dodon a condamnat decizia guvernării, calificînd-o drept o nouă provocare antirusească.”Republica Moldova nu și-a asumat niciun fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc. Țin să precizez că mai multe țări membre NATO, precum Republica Slovacă și Republica Turcia, dar și un stat membru al Uniunii Europene, Republica Austria, au refuzat să participe la acest demers colectiv ostil cu caracter antirusesc”, a reacționat Dodon.

Potrivit șefului statului, este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a viceministrului de externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea realțiilor cu Moscova.

”Declar cu toata responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”, a adăugat Dodon.

El a mai menționat că după alegerile parlamentare din toamna acestui an, relațiile cu Federația Rusă vor reveni în albia parteneriatului strategic la toate nivelurile. Acest lucru și-l doresc majoritatea absolută a cetățenilor, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?