X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon reacționează la schisma ortodoxă

16 oct. 2018,, 16:25   Politică
3976 4

Igor Dodon a venit cu o reacție, după ce Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relațiile cu Patriarhia de la Constantinopol. Președintele se arată îngrijorat și dezamăgit de această schismă, dar precizează că „Moldova a fost și va rămîne în lumea ortodoxă, parte a teritoriul canonic al Patriarhiei de la Moscova”.

„Subliniez - Moldova este o țară unde circa 98% din populație este ortodoxă, a fost și va rămîne în lumea ortodoxă. Moldova a fost și va rămîne în teritoriul canonic al Patriarhiei de la Moscova. Mitropolia Moldovei a fost creată în 1813 prin eforturile lui Gavriil Bănulescu-Bodoni în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Și noi vom păstra unitatea bisericii noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În continuare, Dodon își exprimă suportul pentru Bisericile Ortodoxe din mai multe țări ale lumii, menționînd că Republica Moldova, situată în centrul lumii ortodoxe, poate fi un loc în care se pot întîlni reprezentanții ortodoxiei.

Afirmațiile lui Dodon vin în contextul în care patriarhul rus Kirill va întreprinde, în următoarele zile, o vizită în Republica Moldova.

Amintim că luni, 15 octombrie, Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să rupă complet comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului.


Joia trecută, Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut, la finalul unui sinod de două zile la Istanbul, o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, spre indignarea Bisericii ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?