X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon reacționează: Cei de la putere nu-şi dau seama de gravitatea acţiunilor lor

24 sep. 2018,, 12:40   Politică
3352 9

„Prin decizia sa de a mă suspenda din funcție Curtea Constituţională a comis o dublă ilegalitate”, a reacționat președintele Igor Dodon, după decizia de astăzi a CCM, notează Noi.md.

Potrivit lui, pe de o partea Curtea a zădărnicit încercarea de a stopa o gravă încălcare a legislaţiei şi a dat posibilitatea ca această abatere să fie promovată de un aşa-numit preşedinte interimar.

Dodon a remarcat că instanța a neglijat cu desăvîrșire argumentele legale, în temeiul cărora candidaturile Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc au fost respinse. Demnitarul a amintit că pretendentul la funcția de ministru trebuie să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea/profilul funcţiei publice respective, cerință care nu a fost respectată în cazul Silviei Radu.

În cazul lui Nicolae Ciubuc propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, ar fi de menţionat că nu corespunde criteriilor de integritate, afirmă Igor Dodon. „Cei de la guvernare ştiu foarte bine despre abaterile penale pe care le-a comis dînsul, dar oricum insistă pe promovarea sa într-o funcţie atît de importantă”, spune el.

„Regret că, în loc să stopeze încălcările grave comise de guvernare, Curtea Constituţională dă undă verde promovării lor în continuare. Aceasta ridică mari semne de întrebare privind profesionalismul şi independenţa judecătorilor Curţii. Cei de la putere şi instituţiile pe care le controlează pur şi simplu nu-şi dau seama de gravitatea acţiunilor lor şi de consecinţele ce vor surveni. Însă, mai devreme sau mai tîrziu, pentru toate aceste încălcări vor trebui să plătească. Şi vor răspunde aşa cum prevede legislaţia în vigoare, pe care ei astăzi o încalcă cu atîta neruşinare, promovîndu-şi interesele înguste de partid”, a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?