X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: PSRM și ACUM au impus un moratoriu asupra subiectelor sensibile pentru societate

17 iun. 2019,, 12:10   Politică
4673 5

Partidul Socialiștilor și blocul ACUM, care au creat o coaliție temporară, au impus un moratoriu asupra subiectelor sensibile din punct de vedere social legate de identitate, limbă, geopolitică, cu scopul de a lucra eficient în beneficiul cetățenilor.

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Vineri” cu Anatolie Golea" pe canalul TV RTR-Moldova, transmite Noi.md.

Șeful statului a remarcat că Partidul Socialiștilor nu poate accepta unele lucruri pe care le promovează blocul ACUM, deoarece acestea sînt întrebări conceptuale, principiale pentru PSRM, dar și cei de dreapta nu-și pot schimba poziția cu privire la unele probleme pe care socialiștii le promovează.

"Prin urmare, am impus un moratoriu asupra acestor subiecte. Sper că acest termen al coaliției PSRM și ACUM va fi cît mai mare posibil, astfel încît să existe stabilitate în țară. Dacă voi vedea că ceva nu merge bine undeva, îi voi aduna împreună. Cu toate acestea, nu voi fi nici de-o parte, nici de cealaltă.

Le voi spune: Înțelegeți care sînt riscurile? Să lăsăm această întrebare deoparte", a spus Igor Dodon.


Potrivit lui, neînțelegeri pot fi, de exemplu, cu privire la problema unificării Republicii Moldova cu România sau la alte probleme importante.

"Nu spunem că oprim integrarea europeană. Principiul politicii echilibrate anume asta și înseamnă că toate acordurile cu Uniunea Europeană rămîn în vigoare. Le-am spus acest lucru tuturor. Tot ceea ce se referă la EurAsEC, noi nu sîntem acolo membri, ci observatori. Acest lucru așa și rămîne. Nu vom avea neînțelegeri pe teme geopolitice. Cred că putem avea doar unele dezacorduri cu privire la alte aspecte, de exemplu, unirea-neunirea, identitatea și așa mai departe. Iată aici, dacă va apărea brusc ceva, pentru că vor fi dintre cei care vor dori să ne certe, mai ales Partidul Democrat", a subliniat președintele Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?