X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, primele declarații după discuții, despre soarta Guvernului Sandu

8 noi. 2019,, 12:15   Politică
7297 6

Igor Dodon spune că în calitate de președinte încearcă să găsească echilibru între partidele care au format o majoritate parlamentară.

El a venit cu declarații după ce a avut o discuție cu fracțiunea PSRM și deputații din blocul ACUM, transmite Noi.md.

,,Din ceea ce mi-au spus socialiștii, am înțeles că există doar două scenarii: Sau premierul își retrage inițiativa de asumare a responsabilității care a fost aprobată 2 zile în urmă de Guvern sau socialiștii vor depune moțiune de cenzură la ora 15:00”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului spune că a discutat detaliat și cu deputații din Blocul ACUM: ,,Ei, la fel ca socialiștii, și-ar dori ca această coaliție să continuă. Poziția e comună, dar abordările îs diferite”.

„Cei din ACUM pledează pentru retragerea acestei inițiative, dar doar cu votarea concomitentă a aceluiași proiect de lege de către coaliția de guvernare. La socialiști este că să se retragă inițiativa. Eu le-am sugerat să facă tot posibilul să discute”, a explicat Dodon.


Președintele a mai spus că le-a propus ,,să-și retragă inițiativa și s-o trimită la Comisia de la Veneția și că e contrar Constituției inițiativa care se propune”.

,,Le-am sugerat tuturor să nu ardă podurile. Chiar dacă se ajunge la căderea Guvernului, se poate forma o nouă majoritate parlamentară, cu un nou acord de coaliție. Mai sunt trei ore, poate vor mai discuta.... Nu trebuie să aruncăm țara în alegeri anticipate”, a adăugat Dodon.

Întrebat dacă a avut discuții sau negocieri în ultimele 12 ore, șeful statului a întrebat dacă jurnaliștii se referă la negocieri cu prezența sa.

,, Eu nu am avut. Am dormit acasă cu soția. Nu au avut loc negocieri nici în beci, nici la Condrița, nicăieri”.

Șeful statului a precizat că ieri și azi nu a purtat discuții cu prim-ministru Maia Sandu și nici Andrei Năstase nu a fost la întrevederea la care a participat Dodon.

„Au fost doar deputații, nici Maia Sandu nu a fost”, a menționat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?