X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon - Primele declarații, după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura

16 mar. 2021,, 16:28   Politică
4161 3

La această etapă, discuțiile despre scenarii politice, în condițiile agravării situației epidemiologice, ar fi inumane și incorecte, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, în urma discuțiilor purtate la Președinție cu Maia Sandu, notează Noi.md.

Dodon a salutat faptul că după trei luni, s-a produs dialogul între principalii lideri politici ai R.Moldova. Politicianul a declarat că PSRM este gata să discute despre alegeri anticipate, dar acestea nu pot avea loc acum, ci la toamnă cel devreme, după ce va fi depășită criza pandemică.

În ceea ce privește candidatura la funcția de premier, Igor Dodon a menționat că PSRM este gata să discute o eventuală candidatură pe lîngă cea propusă anterior.

"Consider că la această etapă să vorbim de scenarii politice în condiții de pandemie, cînd zeci de oameni pleacă din viață din cauza Covid-ului, ar fi inuman, incorect. Noi am înaintat o candidatură la funcția de prim-ministru și rămînem pe poziția că prin numirea unui guvern am putea face față. Dacă vor fi alte candidaturi propuse, noi sîntem gata să le examinăm", a declarat Dodon.

El ea evitat totuși să comenteze expres decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de prim-ministru.


„Noi discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii, inclusiv politice. Nu o să deschid parantezele, în Parlament există posibilitatea de a înainta candidaturi”, a spus acesta.

Politicianul a mai menționat că PSRM pledează pentru resetarea acestui Parlment, însă doar după depășirea crizei sanitare. "Dacă nu avem vaccinați cel puțin 300-400 mii de persoane, nu văd sensul cum să intrăm în campania electorală".

"Reconfirm poziția noastră, încă odată vă spun în Parlament există majoritate parlamentară și posibilitatea de a susține un candidat la funcția de prim-ministru", a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?