X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Presiunile politice asupra Curții Constituționale nu trebuie admise

21 aug. 2019,, 15:20   Politică
2368 0

Președintele Igor Dodon a comentat ultimele evenimente care s-au produs la Curtea Constituțională și este de părere că lucrurile trebuie să rămînă neschimbate, deși spune că ar fi fost mai corect ca Parlamentul să delege la Curte candidații pe care i-a selectat prin concurs.

„Politicienii trebuie să facă mai puține comentarii ce țin de componența CCM. Odată ce și-au asumat politic înaintarea unor persoane politice, foști, actuali membri de partid sau care au participat în campanie electorală, să-și asume și rezultatele. Ar fi fost bine să fie desemnați cei care au cîștigat concursurile. Au luat altă decizie, au înaintat, au votat asumat. Mai departe mai puțin contează cine este președinte”, a declarat Dodon.

Șeful statului a menționat că Vladimir Țurcan nu va avea atribuții importante în calitatea sa de președinte al CCM, acestea fiind mai mult de ordin organizatoric.

„Dl Țurcan are doar un vot ca și ceilalți judecători, dar mai multe obligațiuni: semnarea ordinului de salariu și să nu cadă podul, să nu plouă în CCM. Mai mult nu are atribuții suplimentare… Presiuni în adresa lor noi nu putem face, dacă vrem să avem o Curtea Constituțională. Să faci o declarație politică în adresa lor, asta este o presiune pe ei”, a punctat Dodon.

Astăzi, la Consiliul Republican al PSRM a fost acceptată cererea lui Vladimir Țurcan prin care a renunțat la calitatea de membru al Partidului Socialist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?