Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Planul Kozak-2 sau Kozak-3 nu poate fi, nu credeți în zvonurile despre federalizare

16 iun. 2019,, 12:30   Politică
5040 3

Dodon: Planul Kozak-2 sau Kozak-3 nu poate fi, nu credeți în zvonurile despre federalizare Nu trebuie să credeți în zvonurile despre federalizarea Moldovei.

Nu poate exista niciun plan Kozak-2 sau Kozak-3 pentru rezolvarea conflictului transnistrean, problema transnistreană poate fi rezolvată doar printr-un consens intern și extern, iar zvonurile despre federalizare sînt balonul de încercare al Partidului Democrat de a distruge coaliția temporară fragilă dintre Partidul Socialiștilor și blocul ACUM .

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Vineri” cu Anatolie Golea" pe canalul TV RTR-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că cuvîntul de federalizare nu sperie electoratul de stînga, dar celor de dreapte trebuie de explicat că este imposibil de rezolvat problema transnistreană fără un consens intern și extern.

"Nu poate exista un plan Kozak-2 sau Kozak-3. Democrații ne numesc acum, PSRM și ACUM, ”Alianța Kozak”. Am văzut mesajele democraților din ultimele zile și mi se pare că ei vor să ia locul lui Ghimpu. Cred că în viitorul apropiat ei vor spune că sînt cei mai buni unioniști. Judecînd după mesajele lor dure, democrații vor să obțină electoratul lui Ghimpu. Ei, cît are acum Ghimpu? 1,5-2%. Ei bine, într-acolo probabil că PDM și va merge", a subliniat Igor Dodon.


El a cerut cetățenilor să nu creadă în toate zvonurile despre federalizare pe care Partidul Democrat din Moldova le răspîndește.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?