Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: "Partidul de guvernămînt instaurează o dictatură și distruge opoziția"

26 oct. 2022,, 15:55   Politică
2627 0

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), devenit partid de guvernămînt în Moldova, și președintele țării, Maia Sandu, care a fondat acest partid, au venit la putere sub sloganuri despre valorile europene, iar acum instaurează în țară o dictatură, distrugînd opoziția cu acordul tacit al partenerilor occidentali.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat RIA Novosti, relatează Noi.md

"Trebuie să recunoaștem că în ultimul an, după alegerile parlamentare anticipate de anul trecut, cînd partidul Maiei Sandu a obținut majoritatea parlamentară și controlul asupra tuturor instituțiilor puterii, în Moldova s-a instaurat o dictatură. Acest lucru trebuie să-l recunoaștem deschis și toată lumea înțelege acest lucru", a spus Igor Dodon.

El a menționat că, în același timp, toate acestea se întîmplă cu acordul tacit al "partenerilor" europeni și americani.

Fostul președinte al Republicii Moldova a spus că are impresia că actuala guvernare a Moldovei a primit acordul de a "distruge" opoziția, în speranța că ea pur și simplu nu va supraviețui pînă la următoarele alegeri.

Potrivit lui Igor Dodon, totul a început cu arestarea Procurorului General Alexandr Stoianoglo, care a fost înlăturat din funcție.

"A avut loc deja a doua numire a unui procuror general interimar ilegal, care a fost însărcinat cu deschiderea dosarelor penale politice. Iar aceste dosare penale "au curs rîuri", începînd cu înalții oficiali, de la mine, liderii altor partide, pînă la cei mai activi deputați ai opoziției", a spus fostul președinte al Republicii Moldova.



6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?