Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon optează pentru un bloc comun cu forțele de stînga

21 ian. 2021,, 09:14   Politică
5505 4

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, spune că partidele de stînga ar trebui să se unească și să creeze un bloc comun în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

„Ideal a fi dacă am uni forțele de stînga și am merge pe un front comun la următoarele alegeri. Nu exclud că aș putea veni cu o asemenea inițiativă după următoarea ședință a Consiliului republican al PRSM, cu o propunere concretă de a uni platformele comune împotriva celor care vor să distrugă statul R. Moldova. Dacă trebuie, creăm un bloc comun, vom găsi un simbol care se va potrivi mai bine. Eu cred că steaua socialiștilor este mai cunoscută. Chiar și la alegerile prezidențiale unii alegători întrebau: unde este steaua lui Dodon? De aceea putem lua steaua ca simbol, putem crea un bloc, mergem la alegeri, luăm majoritatea parlamentară și asta este real”, a declarat Igor Dodon, transmite tv8.md.

Dodon spune că forțele de stînga trebuie să se unească, să lase într-o parte toate supărările vechi. Fiind solicitat să numească partidele de stînga cu care ar vrea să facă front comun, Dodon a refuzat. Totodată, liderul PSRM afirmă că partidele de stînga ar accepta o asemenea propunere, miza fiind revenirea în politică.

„ - Ținînd cont de vechile supărări, cum ați putea să convingeți celelalte forțe de stînga să se unească?


- Dîndu-le șansa să revină în politică și împreună cu acest bloc să revină în Parlament”.

Dodon a mai declarat că Maia Sandu nu înaintează un candidat la funcția de premier, deoarece Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar avea un rating foarte bun și ar acumula mai multe mandate în Parlament în cazul unor alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?