Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Nu văd riscul să fim atacați

6 mai. 2022,, 08:15   Politică
2981 0

Liderul de onoare al PSRM, Igor Dodon, spune că nu vede riscuri ca țara noastră să fie atacată de Federația Rusă.

„Dacă actuala conducere va veni cu provocări, atunci da- riscăm să avem probleme, dacă va menține neutralitatea atunci nu trebuie să avem aici probleme”, a declarat Dodon, la o emisiune de la Publika TV.

„În ultimele luni, la nivel de conducere am auzit că sîntem stat neutru, că țara nu se alătură sancțiunilor, dar vedem că de la unele tribune spun că sîntem stat neutru, dar unele acțiuni vorbesc despre altceva. Nu vreau să fiu de partea cuiva, încă de pe 24 am spus că trebuie dialog, dar să privești lucrurile doar dintr-o parte e periculos. .

Mă întreabă unii ce va fi, să plecăm sau nu - consider că noi nu riscăm să fim atacați de cineva. Sînt sigur că nici noi nu vom ataca pe nimeni, situația poate deveni periculoasă doar din cauza unor acțiuni a actualei conduceri. Dacă actuala conducere va provoca situația, atunci da- riscăm să avem probleme, dacă va menține neutralitatea atunci nu trebuie să avem aici probleme. Nu cred că nici Transnistria nu va ataca și nici pe Ucraina nu va ataca

Înțeleg că sînt presați”, a declarat Dodon.


Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a cerut Republicii Moldova oficial cele 6 MiG-uri pentru a le repara și a le oferi armatei din Ucraina.

Republica Moldova a refuzat să le ofere armatei ucrainene. „Președintele Parlamentului a reiterat că, potrivit statutului de neutralitate al Moldovei, nu putem detașa echipament militar în alte țări”, a spus, Aurica Jardan, consiliera președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?