Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon nu renunță la proteste. În ce condiții vor fi declanșate

31 ian. 2018,, 10:19   Politică
4281 7

Președintele Igor Dodon susține că se va vedea nevoit să cheme oamenii în stradă în cazul în care guvernarea va continua provocările la adresa sa, informează NOI.md.

Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unui interviu pentru postul rusesc RTVI. Potrivit lui, există trei scenarii în care va fi nevoit să declanșeze protestele.

„Dacă majoritatea parlamentară va merge pe scenariul destabilizării în regiunea transnistreană, dacă va încerca să modifice Constituția în ceea ce privește denumirea limbii de stat, dacă această majoritate va încerca să-l înlăture pe președinte nu prin intermediul referendumului, dar prin intermediul unor mișmașuri, atunci poporul va ieși în stradă, iar eu voi fi alături de ei”, a declarat Dodon pentru sursa citată.

Oficialul însă nu a exclus că, în cazul unor proteste, oponenții săi politici vor putea folosi destabilizarea din țară împotriva lui. „Ei au mai mare nevoie de asta, pentru că vor pierde alegerile următoare, iar oricare destabilizare va duce la ceea că ei vor amîna alegerile”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?