Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Noi vrem să fim prieteni și cu Federația Rusă și cu Ucraina

6 sep. 2018,, 07:52   Politică
2735 4

Șeful statului, Igor Dodon, ezită să răspundă dacă recunoaște integritatea Ucrainei, însă declară că „în 27 de ani de independență a Republicii Moldova, conducerea țării noastre a recunoscut integritatea teritorială a statului vecin și nimic nu s-a schimbat”.

Declarația a fost făcută de către șeful statului la emisiunea „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

„În 27 de ani de independență ai Republicii Moldova, conducerea de vîrf a acestui stat, niciodată nu a pus sub semnul întrebării integritatea teritorială a statelor vecine și nimic nu s-a schimbat. Noi avem problema transnistreană, care nu e soluționată. Noi vrem să fim prieteni și cu Federația Rusă și cu Ucraina. Sper că mai tîrziu va exista un dialog între aceste două țări prietene nouă. Însă, conducerea de vîrf a Moldovei și cetățenii trebuie să tragem învățătura din greșelile prietenilor noștri”, a afirmat Dodon în cadrul emisiunii.

Întrebat de către moderatorul emisiunii „Cui ar trebui să aparțină Crimeea?”, Igor Dodon a refuzat să răspundă la această întrebare, afirmînd că „s-a expus deja”.

Totodată, președintele țării a menționat că este mereu deschis să se întîlnească cu președinții statelor vecine. „Ceea ce ține de întrevederea cu președinții statelor vecine, eu totdeauna sînt deschis pentru întrevederi fie în Republica Moldova sau în Romînia ori Ucraina. Pe agendă noi nu avem programate întrevederi cu domnul Poroșenko, nici la noi nici la ei, însă poate pe platformele internaționale va fi posibilitate de a ne vedea”, a mai spus Dodon.


Amintim că, la sfîrșitul lunii august, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că este gata să se întîlnească cu șeful statului Republicii Moldova, Igor Dodon, doar în cazul în care acesta va spijini integritatea teritorială a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?