COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Dodon: Noi, moldovenii, găgăuzii, bulgarii, românii, evreii, avem o casă comună - Moldova

3 noi. 2020,, 11:13   Politică
2698 4

Limba rusă în Moldova este o limbă de comunicare interetnică, iar faptul că Maia Sandu și-a amintit despre ea în ajunul alegerilor este de-a dreptul cinic. Acest lucru a fost declarat de Igor Dodon în cadrul unui briefing pentru reprezentanții mass-media.

- Limba rusă a fost întotdeauna o limbă de comunicare interetnică. Sandu, care a căutat să elimine această limbă, și-a amintit acum că are nevoie de vocile unui public vorbitor de limbă rusă și a început să vorbească rusa și să publice ziare. Acest lucru este foarte cinic. Nu poți înșela și folosi oamenii în așa mod, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a mai menționat că cetățenii țării trebuie să facă tot posibilul pentru a păstra valorile și tradițiile care ne unesc.

- Nu voi permite ca oamenii din țara noastră să fie divizați. Și oamenii din Transnistria și cei din Găgăuzia nu sînt separatiști, așa cum susțin Sandu și susținătorii ei, sînt concetățenii noștri. Nu voi permite conflicte interetnice și voi cere ca Procuratura Generală să se ocupe în mod legal de cei care ne-au blocat cetățenii și i-au numit separatiști. Este un articol penal. Toată lumea ar trebui să fie atrasă la răspundere, inclusiv deputații în Parlament, a spus Igor Dodon.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X