X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Niciun fel de unire nu o să fie

6 sep. 2018,, 09:48   Politică
5282 18

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”.

Declarația îi aparține președintelui țării, Igor Dodon. De asemenea, șeful statului susține că „niciun fel de unire nu o să fie” mai ales după alegerile din iarnă, unde potrivit lui Dodon, socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

„Niciun fel de unire nu o să fie, deoarece după alegerile parlamentare va fi o guvernare care va ţine mai mult la valorile statalităţii Republicii Moldova. Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

În acest context, preşedintele a adăugat că Poliţia de Frontieră trebuia să fie „mult mai fermă” cu grupul de unionişti din Marşul Unirii, care au fost blocați în vama Leuşeni, după care după cîteva ore de blocaj li s-a permis accesul.

În cadrul aceleași emisiuni, șeful statului a declart că nu regretă de cele întîmplate în dimineața zilei de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, unde poliția a evacuat forțat protestatarii din fața monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, pentru a pregăti scuarul pentru ceremonia de depuneri de flori din partea președintelui Parlamentului, premierului și șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?