Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Negocierile pentru creditul rusesc vor fi încheiate pînă la sfîrșitul anului

2 dec. 2019,, 14:31   Politică
3203 2

Condițiile de acordare a creditului rusesc trebuie să fie la fel de avantajoase cum sînt cele pentru creditele oferite de partenerii din occident pentru obiecte de infrastructură, iar negocierile urmează să fie încheiate în cîteva săptămîni, însă nu mai tîrziu de sfîrșitul anului curent.

Declarațiile au fost făcute astăzi de către Igor Dodon, în cadrulul unei conferințe de presă, după tradiționala întrevedere cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu.

Mai exact este de vorba despre o rată a dobînzii de pînă la 1,5%, pe care o oferă Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI). „Nu putem să ne permitem să luăm credite în condiții comerciale, pentru că acești bani trebuie întorși. Am insistat și vom insista ca rata de creditare să nu fie mai mare de 1,5% sau 1%, exact ca în cazul creditelor care sînt acordate de BERD și BEI”, a spus Igor Dodon.

Dodon se arată ferm convins că acești bani vor veni și vor fi investiți în proiecte de dezvoltare a infrastructurii drumurilor de la noi din țară.

Amintim că, săptămîna trecută, premierul Ion Chicu a anunțat că nu există deocamdată un acord în privința celor 500 de milioane de dolari pe care Republica Moldova ar urma să-i împrumute de la Federația Rusă. Dacă acordul va fi semnat, banii vor ajunge în țară în tranșe. Suma discutată pentru anul viitor este de 300 de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?