X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Negocierile cu Federația Rusă pentru creditul de 200 milioane de euro vor fi reluate

8 mai. 2020,, 10:45   Politică
4413 9

Președintele Igor Dodon afirmă că vor fi reluate negocierile cu Federația Rusă pentru accesarea creditului în valoare de 200 de milioane de euro, după ce acesta a fost anulat în urma hotărîrii Curții Constituționale.

Dodon a dat asigurări vineri, în cadrul vlogului să „Președintele Răspunde”, că guvernarea este „în stare să achite salariile, pensiile și investițiile în drumuri”, scrie cotidianul.md.

„Săptămîna viitoare, prin hotărîre de Guvern, vom relansa negocierile cu Rusia pentru acest credit. Vom discuta și cu alți parteneri. Dar eu sînt convins că dacă rămîne acest Guvern, cu această majoritate parlamentară, noi vom găsi soluții”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a repetat că „bugetul a rămas cu o gaură de 4 miliarde de lei” și că aceasta nu poate fi acoperită doar din anularea anumitor cheltuieli, precum investițiile în noi aeroporturi.

Pe de altă parte, șeful statului a calificat decizia Curții Constituționale, drept un „precedent foarte periculos”, menționînd că „urmează să ne lămurim după cu ce s-a întîmplat acolo, dar acum hotărîrea trebuie respectată”.


El a amintit, din nou, de hotărîrea Parlamentului de anul trecut, cînd mai multe instituții ale statului au fost declarate „capturate”, inclusiv Curtea Constituțională: „Sper să nu ajungem din nou la asta”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?