X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon negociază cu partea rusă aducerea vaccinului anti-Covid în Moldova

13 aug. 2020,, 11:48   Politică
2402 5

Șeful statului Igor Dodon poartă discuții cu partea rusă privind obținerea vaccinului produs de Moscova, împotriva coronavirusului.

Demnitarul a anuntat că R.Moldova va face un demers în scurt timp la adresa Federației Ruse.

"Am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat", a declarat Dodon în urma discuțiilor purtate cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova..

Cei doi oficiali au mai discutat chestiuni legate de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre statele noastre.

"Am apreciat înalt rezultatele negocierilor recente de la Moscova cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. În special, cele ce se referă la reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro și oferirea din partea Federației Ruse a unui ajutor umanitar fermierilor noștri", afectați de secetă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?