Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Dodon: Ne așteaptă diferite provocări, scurgeri de probe, video din arhiva personală, drone deasupra casei

31 mai. 20:35   Politică
2652

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a oferit declarații, după ce magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au decis să mențină măsura de arest la domiciliu. Acesta pledează nevinovat și susține că „dosarul este unul politic”. Totodată, Dodon a spus că se află cu GPS în buzunar și brățară în arest. „Ne așteaptă o perioadă de scurgeri de probe, video din arhiva personală, drone deasupra casei”, a menționat acesta.

„Eu sînt conștient că urmează o perioadă destul de lungă de justiție televizată, inclusiv vor fi organizate falsuri și scurgeri de probe din dosar, cu foto și video din arhiva familiei, pentru show-uri publice, filmări cu drona asupra casei mele și a rudelor, presiuni psihologice asupra apropiaților. Toate acestea cu scopul de a denigra imaginea mea și pentru ca guvernarea să-și poată motiva în mod artificial persecuția politică împotriva mea. Vreau să le transmit cu această ocazie un mesaj celor de sus. Dacă aveți ura asta patologică, orientați-o doar asupra mea, nu vă bateți joc și de rudele mele prin penitenciare și prin alte presiuni psihologice.

Mulți se întreabă, de ce acest dosar politic a fost deschis anume acum și de ce am fost reținut cu mascați înarmați? Pentru că Moldova a ajuns la limita sărăciei, iar guvernarea vrea să înlăture orice pericol din partea opoziției sau din partea cetățenilor revoltați. Există și un factor geopolitic la mijloc, pentru că guvernarea se apropie tot mai mult de NATO, se pregătește să devină parte a conflictului armat din Ucraina, și nu vrea ca cineva de pe loc să o împiedice să facă aceasta. De asemenea, guvernarea PAS încearcă să sustragă atenția cetățenilor de la situația apocaliptică din economie și domeniul social, de la creșterea prețurilor și tarifelor. Soluția lor pentru eșecul în guvernarea țării este să le ofere oamenilor o telenovelă – „cazul Dodon”. Dar oamenii înțeleg foarte bine ce se întîmplă și cum guvernarea și Maia Sandu personal le spune minciuni.

Am un mesaj și către cetățeni. Să știți că în pofida tuturor fărădelegilor și a răfuielilor politice bazate pe frustrările și ura din partea puterii politice, eu declar că nu voi ceda, voi ține piept la toate presiunile și provocările și voi demonstra nevinovăția mea și a celor apropiați în instanțele de judecată naționale și/sau internaționale. Indiferent de cît timp va fi necesar pentru aceasta.
Și nu uitați că vremurile acestea se vor schimba, mai devreme sau mai tîrziu, și noi cu toții vom reveni la normalitate și în economie, și în viața socială, și în politică, și în justiție. sînt convins de asta și știu ce spun. Totul va fi bine!”, a menționat Dodon.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, rămîne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe. Avocații fostului șef de stat, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, au contestat aplicarea arestului la domiciliu și tuturor interdicțiilor.


Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022, de ziua Maiei Sandu, pentru 72 de ore, pe 4 dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав