TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Moldova va continua consolidarea cooperării bilaterale cu SUA

Dodon: Moldova va continua consolidarea cooperării bilaterale cu SUA

Moldova va continua consolidarea cooperării bilaterale cu Statele Unite ale Americii în cadrul unui dialog strategic.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu delegația Departamentului de Stat al SUA, condusă de Jorgan K. Andrews, Asistentul Adjunct al Secretatului de Stat din cadrul Biroului pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii și Alan Purcell, Asistent Adjunct al Secretarului de Stat din cadrul Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă. La întrevedere a participat și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereck J. Hogan, transmite Noi.md.


În cursul dialogului părțile au discutat aspecte ale colaborării bilaterale în mai multe domenii de interes reciproc, inclusiv consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, implementarea reformelor etc.

Președintele RM a reiterat că Dialogul strategic stabilit între țările noastre oferă cadrul necesar pentru consolidarea în continuare a cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi SUA. El a salutat activitatea grupurilor de lucru instituite în cadrul Dialogului strategic.

Șeful statului a exprimat SUA gratitudine pentru sprijinul acordat în promovarea reformelor în domeniul justiției, combaterea corupției, în consolidarea capacităților instituționale ale ministerelor și agențiilor din Republica Moldova.

El a subliniat că implementarea reformei justiției și lupta cu corupția este o prioritate pentru actuala guvernare.

Igor Dodon a menționat că aceste obiective majore vor fi realizate consecvent și transparent, conform unui model acceptat de partenerii externi, societatea civilă, profesioniștii din sistem, precum și de forțele politice - guvern și opoziție.

Președintele a dat asigurări că actuala guvernare este fermă în decizia de a-și onora toate angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load