X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon: Moldova trebuie să devină o țară în care tinerii noștri să vrea să rămînă

23 oct. 2020,, 11:35   Politică
3111 3

Dacă tinerii nu vor avea încredere că în Moldova vor avea un viitor, atunci locurile de muncă și salariile mari nu-i vor convinge să rămînă în țară.

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că acum cel mai important este să fie restabilită încrederea tinerilor în țara lor, iar pentru aceasta este nevoie de stabilitate politică.

Potrivit lui Dodon, plecarea tinerilor este o tragedie pentru, iar fenomenul și-a luat startul încă din anii 90 ai secolului trecut.

”Asta nu e de acum, de cînd Dodon este președinte și Chicu este prim-ministru. Asta este din anii 90. Tragedia este într-aceea că tinerii pleacă nu doar din cauza că nu au un lucru bine plătit, mulți pleacă pentru că nu cred în viitorul Republicii Moldova. De aceea, noi trebuie să soluționăm cel puțin două probleme importante: unu - de a le crea locuri de muncă bine plătite, noi am lansat un șir de programe pentru ei și vom lansa și în continuare, iar a doua - cum să le întoarcem încrederea că în Republica Moldova este bine, că aici este țara unde vrem să trăim”, a spus Dodon.

Igor Dodon a amintit despre un șir de programe naționale lansate, inclusiv la inițiativa sa, datorită cărora sînt create mii de locuri de muncă. Printre acestea crearea a 18 platforme industriale, Programul PARE 1+1, programele ”Prima Casă” și asemenea proiecte vor mai fi lansate.


”Cea mai mare provocare pentru noi este cum să vă convingem că în Moldova este viitor pentru copiii și nepoții voștri. Aici avem mult de lucru, pentru că nu ține doar de locurile de muncă, dar și de condițiile de trai, de investițiile în infrastructură, apă și canalizare, gazificare, reformele inclusiv în domeniul justiției, procuraturii, domeniul de afaceri. Toate acestea noi putem să le implementăm foarte repede, dacă va fi o stabilitate politică, nu vom schimba guvernele în fiecare două-trei luni, într-o țară mică cum este Moldova lucrurile se pot schimba foarte repede. Acesta este obiectivul nostru și noi vom reuși împreună”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?