X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Moldova stă acum pe un butoi cu pulbere

5 apr. 2018,, 12:57   Politică
3350 9

Confruntarea dintre Vest şi Est care a intrat, în ultimele luni, într-o fază acută constituie un mare pericol și pentru Republica Moldova, susține președintele Igor Dodon, citat de Noi.md.

Șeful statului atenționează că Occidentul caută cum să agreseze Rusia, iar Republica Moldova ar putea fi folosită în acest joc geopolitic.

„Acum, stăm ca pe un butoi cu pulbere. Sîntem conştienţi că Occidentul caută cum să agreseze Rusia, cum s-o mai provoace pentru a o implica în conflicte regionale. Şi, cu regret, regiunea noastră se află în primele rînduri ale unei eventuale destabilizări. Acest lucru înseamnă că o mică scînteie de destabilizare aici, legată de unionişti, spre exemplu, sau de Transnistria, ar putea conduce la o fază fierbinte sau chiar la război”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui, guvernarea expulzează diplomați ruși și tinde să consolideze relațiile cu SUA, fie pentru a fi pe placul unor forțe din exterior, fie din lipsă de teren pentru manevră. Dar dacă acestora le-a fost pus drept scop declanşarea unui război aici pentru a aduce în această regiune şi alte forţe?, se întreabă Dodon.

„Cel mai mult mă îngrijorează încercările de a ne face parte a planului geopolitic de destabilizare a situaţiei în jurul Rusiei. Dacă vom fi priviţi în calitate de carne de tun şi actuala guvernare a Moldovei va fi dispusă, avînd anumite garanţii, de a accepta acest rol, care va fi ieșirea din situaţie? Noi, cetăţenii de rînd, nu trebuie să permitem ca evenimentele să evolueze în acest fel. Nu trebuie să admitem să fim puşi pe tigaie pentru că aceasta, chipurile, ar fi în interesul cuiva. Occidentul mereu şi-a trădat servitorii. Astfel de exemple sînt foarte multe. Şi acest lucru se va produce şi la noi”, a concluzionat șeful statului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?