X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană

5 sep. 2019,, 17:00   Politică
2795 2

Conducerea Moldovei va continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale, precum și optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului European, dl. David-Maria Sassoli, transmite Noi.md.

El a mulțumit membrilor Parlamentului European pentru susținerea majorității parlamentare și a noului Guvern de la Chișinău și a dat asigurări speakerului Parlamentului European că conducerea țării va continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale.

În acest sens, președintele RM a menționat că Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană și consolidarea instituțiilor democratice din țară, fapt ce presupune combaterea corupției, investigarea minuțioasă a fraudei bancare, reforma justiției etc.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că poziția consolidată a Președintelui, Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă și externă a țării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European.


În acest sens, președintele RM a constatat cu satisfacție o comunicare productivă stabiliată între dl. Sassoli și Zinaida Greceanîi, în cadrul vizitei Președintelui Parlamentului Republicii Moldova la Bruxelles, în iulie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?