X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon: Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani

31 ian. 2019,, 18:20   Politică
4614 18

Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani şi nici de aderarea la NATO Chișinăul nu are nevoie.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat agenţiei TASS de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, notează Noi.md.

„Sînt convins, şi europeni o declară deschis, că Moldova nu va fi la sigur membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani. Iar Uniunea Europeană trebuie să se clarifice cu cele ce se întîmplă la ei înşişi acolo", a subliniat Președintele Moldovei.

„Nouă să nu se spună că mîine ne vom grăbi să prindem acest tren care deja îşi pierde vagoanele? Anglia părăsește UE, nu se știe ce se va întîmpla în continuare", a mai spus şeful statului.

Liderul moldovean și-a exprimat speranța că Moldova îşi va păstra „şi pe viitor statutul neutru". „Nu avem nevoie de aceasta [de aderare la NATO]", a spus Președintele Moldovei.


„Noi, ca țară, nu vom supraviețui dacă devenim membri a vreunui bloc militar, dacă vorbim de NATO. Aici poziția este principială, trebuie să avem o poziție neutră. La ce bun să investim sute de milioane în achiziționarea de arme de tot felul și așa mai departe? Trebuie să construim școli, grădinițe. Trebuie să investim în infrastructură. Sau noi nu avem alte ocupaţii?, a adăugat Igor Dodon.

El a menționat că, potrivit studiilor, majoritatea absolută a cetățenilor moldoveni se pronunţă împotriva aderării ţării la Alianța Nord-Atlantică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?