TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani

Dodon: Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani

Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani şi nici de aderarea la NATO Chișinăul nu are nevoie.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat agenţiei TASS de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, notează Noi.md.

„Sînt convins, şi europeni o declară deschis, că Moldova nu va fi la sigur membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani. Iar Uniunea Europeană trebuie să se clarifice cu cele ce se întîmplă la ei înşişi acolo", a subliniat Președintele Moldovei.


„Nouă să nu se spună că mîine ne vom grăbi să prindem acest tren care deja îşi pierde vagoanele? Anglia părăsește UE, nu se știe ce se va întîmpla în continuare", a mai spus şeful statului.

Liderul moldovean și-a exprimat speranța că Moldova îşi va păstra „şi pe viitor statutul neutru". „Nu avem nevoie de aceasta [de aderare la NATO]", a spus Președintele Moldovei.

„Noi, ca țară, nu vom supraviețui dacă devenim membri a vreunui bloc militar, dacă vorbim de NATO. Aici poziția este principială, trebuie să avem o poziție neutră. La ce bun să investim sute de milioane în achiziționarea de arme de tot felul și așa mai departe? Trebuie să construim școli, grădinițe. Trebuie să investim în infrastructură. Sau noi nu avem alte ocupaţii?, a adăugat Igor Dodon.

El a menționat că, potrivit studiilor, majoritatea absolută a cetățenilor moldoveni se pronunţă împotriva aderării ţării la Alianța Nord-Atlantică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load