Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Moldova are nevoie de pace, nu de un plan de război al NATO

21 mai. 2022,, 11:30   Politică
3925 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat planurile Occidentului de a înarma țara noastră conform standardelor NATO.

"Le dorim tuturor șoimilor războiului din Vest și, personal, ministrului britanic de Externe, Liz Truss, ca nici ei înșiși să nu aibă niciodată nevoie de propriile lor arme mortale - nici pentru a ataca, nici pentru a se apăra. Vreau ca ei să fie raționali și să nu provoace conflicte pe pămîntul nostru. Iar mintea să fie condusă de logica păcii, nu de logica războiului", a spus Igor Dodon.
Totodată, Dodon a subliniat că "Republica Moldova este un stat neutru, iar acesta este principalul nostru avantaj geopolitic în fața oricăror riscuri militare".

Și, după cum a menționat Igor Dodon, "asistența" militară din partea NATO nu poate decît să dăuneze țării noastre.

”Asistența "militară" din partea NATO s-ar putea dovedi a fi un deserviciu notoriu care ne va face doar rău, va atrage durere în țara noastră și va transforma soldații și oamenii în carne de tun în scenariile cinice ale marilor jucători mondiali. Noi nu avem nevoie de asta! Moldova are nevoie de pace, nu de un plan de război al NATO!", a subliniat Dodon.

14
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?