X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Dodon merge mîine la Moscova: Cu cine se v-a întîlni

23 dec. 2020,, 21:23   Politică
10254 11

Igor Dodon a declarat în această seară la postul public de televiziune că pleacă mâine la Moscova, unde va avea mai multe întrevederi. El a evitat să spună însă dacă se va întâlni și cu Vladimir Putin, în schimb a precizat că sunt planificate și întrevederi neoficiale scrie sputnik.md.

„Noi avem întrevederi cu conducerea Dumei de Stat, cu domnul Kozak, întrevederi cu conducerea partidului cu care am semnat acorduri. Vor fi și întrevederi neoficiale”, a precizat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a fost întrebat dacă relația dintre Chișinău și Moscova nu va avea de suferit după ce funcția de președinte va fi preluată de Maia Sandu.

„În zece zile expiră facilitățile exportul fără taxe vamale în Federația Rusă pentru vinuri, conserve, mere ș.a. Voi discuta și despre asta la Moscova. Ce va fi dacă de la 1 ianuarie se revine la taxe vamale la aceste produse: Noi anual economiseam 300-500 de milioane de lei pentru faptul că nu achitam aceste taxe. Dacă de la 1 ianuarie aceste taxe va reveni - acest subiect ține de competența conducerii țării. Eu de mâine nu sunt președinte, dar sunt gata să ajut”, a spus Dodon.

Președintele Igor Dodon susține că mâine nu va participa la prima parte a ceremoniei de inaugurare a Maiei Sandu. În schimb, o va aștepta la președinție pentru a-i preda „ștafeta”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?