X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Dodon: majoritatea cetățenilor Moldovei privesc cu speranță la continuarea cooperării cu UEE

11 dec. 2020,, 13:05   Politică
5559 10

Majoritatea cetățenilor Moldovei privesc cu speranță la continuarea cooperării a țării cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).

Declarația a fost făcută de președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, în cadrul reuniunii Consiliului Suprem al Uniunii Economice Euroasiatice, care a avut loc în format online, transmite aif.md.

Șeful statului nostru a mulțumit liderilor țărilor UEE pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în realizarea dorinței sale de a aprofunda interacțiunea cu Uniunea Economică a țărilor Euroasiatice și de a deveni un stat observator pe lîngă Uniunea Economică Euroasiatică.

Dodon a spus că în acest an Republica Moldova, ca majoritatea țărilor lumii, s-a confruntat cu o situație pandemică dificilă, care a influențat negativ dezvoltarea mai multor sectoare ale economiei și sferei sociale.

De asemenea, a menționat el, Moldova se confruntă cu consecințele secetei puternice și înrăutățirea din această cauză a condițiilor activității producătorilor agricoli.


"În pofida provocărilor pandemice, economice și sociale serioase din acest an, la care trebuie să răspundem rapid și adecvat, Moldova nu a scos de pe ordinea de zi problema consolidării cooperării sale cu Uniunea Economică Eurasiatică în calitate de stat observator. Guvernul Republicii Moldova a expediat la Comisia Economică Eurasiatică un reprezentant oficial pentru menținerea contactelor regulate între organele puterii executive cu Comisia pentru dezvoltarea cooperării comercial-economice, reglementării tehnice, vamale, sanitare și fitosanitare și în alte direcții. Reprezentantul nostru participă la ședințele organelor de lucru ale Comisiei Economice Eurasiatice, transmite informația și materialele obținute ministerelor și departamentelor competente din țara noastră", a subliniat șeful statului.

De asemenea, el a amintit că la începutul acestui an au fost inițiate negocieri cu Banca Euroasiatică de Dezvoltare privind aderarea Moldovei în rîndul participanților.

"Vedem în acest perspective mari în ceea ce privește promovarea dezvoltării economiei naționale și aprofundarea interacțiunii cu economiile țărilor Uniunii Economice Euroasiatice", a menționat președintele.

Dodon a adăugat că Republica Moldova manifestă un interes deosebit în obținerea de sprijin financiar pentru punerea în aplicare a proiectelor în domeniul agroindustrial și participarea în proiecte de asigurare a securității alimentare din țările Uniunii, precum și pentru realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii și crede că un interes pentru a se implica în astfel de proiecte pe teritoriul Moldovei pot manifesta și țările membre ale Eniunii economice Euroasiatice.

În concluzie, Igor Dodon a subliniat că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova se uită cu speranță la continuarea cooperării și aprofundarea interacțiunii cu Uniunea Economică Eurasiatică.


De asemenea, Igor Dodon i-a felicitat pe colegii săi cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le-a urat tuturor multă sănătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?