Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: Locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi

4 noi. 2019,, 08:43   Politică
2951 15

Locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi prin votul de ieri, au rupt acel cerc vicios care de atîția ani a ținut captiv orașul în mîna unor politicieni iresponsabili și a geopoliticii false, aceste declarații au fost postate de președintele Republicii Moldova pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a felicitat locuitorii capitalei, care, spune el, sînt adevărați cîștigători ai acestor alegeri, scrie Noi.md.

”Ceea ce se întîmplă nu este deloc întîmplator, această eliberare a Chișînăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate. Sînt momente cu adevărat istorice, care însă trebuie să aibă o continuare prin rezultate bune pentru oameni și să devină istorice prin schimbările pozitive care se vor face pentru moldoveni”, a scris Dodon.

Potrivit șefului statului, votul cetățenilor pentru Chișănău îl obligă pe noul primar ales, Ion Ceban, să fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice, îl obligă să scoată din primărie politică, geopolitică, dar mai ales hoția instaurată în ultimi anii de liberali și complicii lor, care din nefericire în aceste alegeri au devenit și noii aliați de conjunctură ai Blocului ACUM.

”Noul primar ales și PSRM, partidul cu cel mai mare număr de mandate din Consiliul Municipal, au în față o sarcina foarte clară, să acorde prioritate problemelor semnalate de cetățeni: să facă drumuri, să facă curățenie în oraș, să ne scape în sfîrșit de mirosurile insuportabile și să redea frumusețea acestui măreț oraș. Pentru acest lucru este necesar de făcut chiar în această săptămînă o coaliție cu ACUM în Consiliul Municipal și începută munca.


În mare parte aceeași sarcina revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se ispraveste așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărîtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru că cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru”, a mai adăugat președintele.

Dodon a făcut un apel la politicienii din majoritatea parlamentară să depășească rapid acest moment electoral și să se așeze la masă de discuții pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării, fără emoții, fără orgolii, fără frustrări, fără interese politice, doar cu dorința de a face bine cetățenilor.

”Ca președinte al țării voi sprijini doar o astfel de abordare a coaliței majoritare și în perioada următoare mă voi implica activ în acest proces de apropiere a guvernului de cetățeni și rezolvarea problemelor pe care le au. Urmează să am discuții în acest sens cu PSRM, principalul partid parlamentar, dar și cu partenerii lor de coaliție. Sper să găsim un numitor comun împreună, altfel va trebui să-l găsim fără cei care nu sînt capabili să muncească pentru oameni. Vremea vorbelor a trecut, cetățenii așteaptă fapte concrete și rezultate!”, a conschis președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?