Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, la întrevederea cu oficiali UE: Avem o șansă excelentă, sîntem obligați să o valorificăm

24 iun. 2019,, 15:30   Politică
2891 0

Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European, condusă de vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Hautala, comunică Noi.md.

Președintele a mulțumit partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime, pentru susținerea țării noastre privind realizarea acordurilor semnate și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei.

"I-am asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rînd, cu Uniunea Europeană. Am menționat că aceste acorduri vor rămîne în vigoare și vor fi realizate. Am menționat necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covîrșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine", a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că Președinția, prim-ministrul și majoritatea parlamentară sînt dispuși să realizeze reforme radicale în țară.

Portivit lui, susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai R.Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și autoritățile sînt obligate să o valorifice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?