X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Israelul este gata să examineze extrădarea lui Șor

20 mai. 2020,, 08:40   Politică
3043 9

Autoritățile israeliene sînt dispuse să examineze extrădarea lui Ilan Șor în cazul transmiterii sentinței finale a instanței moldovenești în privința lui, în caz contrar - el va sta la închisoare în Israel.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii "Дело принципа" de la postul de televiziune Accent TV, transmite Noi.md.

Șeful statului a spus că în ceea ce privește problema extrădării lui Ilan Șor în Moldova el a discutat cu conducerea Israelului, inclusiv în cadrul vizitei sale recente în Israel la începutul acestui an.

"Am pus întrebarea premierului și președintelui Israelului. Ei au spus clar: dacă aveți o sentință finală, noi sîntem gata s-o examinăm. Și există două opțiuni: fie el va fi extrădat, dacă există ceva grav și există cazuri în care Israelul și-a extrădat cetățenii, fie el va sta închis la noi, în Israel".

"Alte opțiuni nu există. Astfel, atunci cînd va exista sentința finală. Și eu cred și sper că ea va fi în curînd. Probabil că deja vineri, 22 mai, judecata va pune punctul în acest caz. Imediat ce va fi, noi vom transmite sentința finală autorităților israeliene și ei au două opțiuni: fie îl vor transfera pe Șor în Moldova, fie îl vor întemnița acolo. Nu există alte opțiuni", a spus președintele Moldovei.


El a menționat că dinamica în privința acestui dosar este foarte bună. Există mișcări pozitive și anume acest lucru îi înfurie pe grupul Candu, în spatele căruia stau Plahotniuc și Șor. "De aceea vor continua atacurile asupra președintelui, asupra majorității parlamentare, vor continua tentativele de corupere a deputaților, încercările de înlăturare a procurorului vor fi, dar noi sîntem siguri că vom rezista", a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?