Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Ion Ceban este candidatul socialiștilor la alegerile locale

16 aug. 2019,, 08:00   Politică
2467 0

Ion Ceban este candidatul socialiștilor la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

Asta a declarat președintele Igor Dodon, care a spus că rămâne să fie luată „decizia formală” în acest sens, în cadrul Consiliului Republican al PSRM.

„Cea mai mare luptă va fi în Chișinău. Este candidatul socialiștilor, care are șanse foarte mari, și candidatul blocului ACUM. Formal, decizia încă nu a fost luată. Pe 30 august va fi Consiliul Republican care va decide. Dar pot să confirm, candidatul socialiștilor este Ion Ceban. Este cel mai pregătit. Cunoaște toate detaliile pe Chișinău. Rămâne să vedem cine va fi candidatul blocului ACUM”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Președintele a mai spus că între cei doi candidați „trebuie să existe o înțelegere din start”. „Să iasă la o conferință, să nu începem cu tancurile rusești și cu drapelele unioniștilor prin Chișinău. De exemplu, să discute cum facem drumurile, ce facem cu canalizarea, cu gunoiștea. Trebuie să fie o discuție profesionistă, pe problemele chișinăuienilor. Ion Ceban acceptă această abordare”, a explicat el.

Igor Dodon a mai spus că, indiferent de cine va învinge, și-ar dori ca oponentul să facă parte din echipa primarului. „După alegeri, oponentul merge seara, poate să-i ducă învingătorului un buchet de flori. Și să se creeze o echipă comună, de exemplu, să fie numiți viceprimari din celălalt partid. Dacă vom reuși o astfel de abordare, va fi o premieră pentru Chișinău”, a menționat șeful statului.


Reprezentanții blocului ACUM au spus că, deocamdată, nu a fost ales un candidat pentru alegerile locale din 20 octombrie. Iar Andrei Năstase a evitat să spună dacă își va încerca, din nou, norocul.

Ion Ceban și Andrei Năstase au concurat deja la alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie 2018. Deși Năstase a câștigat cursa, acesta așa și nu a reușit să ajungă la cârma Primăriei Chișinău. În urma unor mesaje video prin care a îndemnat oamenii să iasă la vot, alegerile au fost invalidate de instanța de judecată. Declarațiile de pe Facebook au fost calificate de către magistrații moldoveni drept agitație electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?