COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Dodon: Investigarea furtului miliardului va fi dusă pînă la capăt

11 iul. 2020,, 16:44   Politică
3027 19

Președintele Igor Dodon este convins că investigarea furtului miliardului din sistemul bancar va fi dus pînă la capăt, iar vinovații - trași la răspundere.

Declarația a fost făcută vineri, în cadrul emisiunii săptămînale "Președintele răspunde", relatează point.md.

El a subliniat că investigarea merge foarte greu, pentru că "oligarhul Vladimir Plahotniuc mai exercită presiuni asupra procurorilor".

"Știm că se repară diferite obstacole. De exemplu, îndată ce există unele progrese şi trebuie de lucrat - nu sunt suficienți procurori. La unul dintre ei apare o bunica testată pozitiv, iar alții cinci sau șase pleacă în carantină, deoarece au fost în contact. Înțelegem ce se întîmplă. Procurorul General urmează să muncească din greu, nu doar cu dosare penale, dar și pentru a curăța sistemului. Aici a mai rămas majoritatea oamenilor lui Plahotniuc. Procuratura și sistemul judecătoresc şi pînă în ziua de azi au oameni care primesc indicații de la Plahotniuc", a menționat Dodon.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽